Yapay Zeka Destekli ERP Süreçleri
İşletmelerin dijital dönüşümde ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümleri uçtan uca sunan IAS, ERP alanında yapay zekadan aldığı güçle müşterileri için en uygun çözümleri hayata geçiriyor. Gerçekleştirdiği inovasyonlar ile geleceğin teknolojilerini yaratarak, tüm paydaşlarına rekabet güçlerini artıracak çözümler sunma misyonuyla hareket eden IAS, özellikle ERP alanında yapay zekadan da destek alan Canias ürünüyle ön plana çıkıyor. Geleneksel ERP sistemleri yapay zeka desteğiyle işletmeleri daha çevik ve verimli hale getirirken stratejik karar desteğinden finans süreçlerine kadar yapay zeka ERP sistemlerine entegre olmuş durumda.
Yapay zeka, ilk olarak karşımıza makine öğrenimi (Machine Learning-ML) olarak çıkan bir kavramdır. Daha önceki çalışmalarda yapay zekaydı ancak makine öğrenimi ile daha iyi modeller oluşmaya başladı. Sonrasında derin öğrenme ve pekiştirmeli öğrenme gibi gelişmelerle devam etti. Yapay zeka, makine öğrenimi ve donanım gelişimleri ile ciddi bir ivme kazandı. Bugün geldiğimiz noktada, işletmelerin birçok alanında yapay zeka destekli uygulamaların yaygınlaştığını gözlemliyoruz.
Yapay zekanın ERP dünyasında kendini gösterdiği en önemli alanlardan bir tanesi ise sohbet robotları. Bu alan, yalnızca sohbet robotlarıyla sınırlı kalmayıp, geniş anlamda Konuşma AI (Conversational AI) olarak adlandırılabilir. Sistem, OpenAI’ın ChatGPT ürünü benzeri bir mantıkla çalışıyor. Konuşma AI çözümleri, çalışanların iş süreçleriyle ilgili sisteme soru sormasını ve bu soruların karşılığı olarak da aldıkları çeşitli raporlarla işlerini kolaylaştırmasını sağlıyor. Bu teknolojiler, kullanıcılarla etkileşimde bulunarak veri toplama, analiz yapma ve hatta belirli kararları otomatikleştirme gibi pek çok işlevi yerine getiriyor. Sonuç olarak, Konuşma AI çözümleri, işletmelerin daha verimli çalışmasını ve daha hızlı kararlar almasını sağlayarak ERP sistemlerine önemli katkılarda bulunuyor.
ERP’de Yeni Çağı Yapay Zeka Tasarlayacak
Teknoloji dünyasının baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde en hızlı gelişim yapay zeka alanında oluyor. ERP tarafında, yapay zeka desteğiyle hayata geçen akıllı otomasyon da şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinin daha hızlı sonuçlanmasını sağlıyor. Diğer yandan da dijital dönüşüm süreçlerini başarıyla devam ettiren bu işletmeler, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümleri de daha hızlı bir şekilde hayata geçirerek müşteri memnuniyeti tarafındaki rekabette bir adım öne geçmeyi başarıyor.
Statista’nın açıkladığı verilere göre yapay zeka pazarı 2024’ü 305,9 milyar dolar değerle kapatacak. Aynı araştırma sonuçlarına göre yapay zeka pazarının yıllık ortalama yüzde 15,8’lik bir ivmeyle 2030 yılını ise 738,8 milyar dolarlık bir rakamla kapatması bekleniyor. Bu hızlı ilerlemenin ERP alanına da sirayet edeceğine vurgu yapan IAS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Karabiber, “Yapay zeka artık ERP sistemlerinin geleceğini de şekillendiriyor. Bu teknolojiler, çalışanların veri analizini daha ileri düzeyde yapmasını, tahminlerde bulunmasını ve karar alma süreçlerini daha hızlı bir şekilde otomatize etmelerini sağlıyor. Yapay zekadan destek alan ERP sistemleri sayesinde işletmeler, iş süreçlerini daha hızlı optimize ederek rakiplerinin bir adım önüne geçiyor” dedi.
IAS olarak artık bir marka haline gelen Canias ERP ürünleriyle kurumların her türlü ihtiyacına uygun bir çözüm sunduklarını da belirten Can Karabiber, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Bugün geldiğimiz noktada ister KOBİ, ister büyük ölçekli şirketler olsun, karmaşık yönetmesi zor sistemler yerine ihtiyaçlarına en uygun esnek çözümleri tercih ediyor. Biz de yapay zeka gibi teknolojilerin desteğiyle hayata geçirdiğimiz terzi dikimi ürünlerimizle iş ortaklarımıza işletme süreçlerinde ihtiyaç duydukları en uygun ürünü sunuyoruz. Böylece hem müşteri memnuniyetini sağlıyoruz hem de asıl işi teknoloji olmayan iş ortaklarımızın ana işlerine odaklanarak gelirlerini artırması yolunda onlara destek oluyoruz.”
IAS Hakkında
1989 yılında Yaşar Hakan Karabiber tarafından Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan ve başlangıçta ERP çözümleri üzerine yoğunlaşan IAS, zaman içinde otomasyon, IoT ve iş zekası teknolojileri gibi alanlarda da uzman bir yapıya dönüştü. Bugün dünya genelinde 32 ülkede 1000’den fazla müşteriye ve 30.000’den fazla kullanıcıya 16 dilde hizmet veren şirket, kendi teknolojisini üreten bir dünya markası olarak her ölçek ve sektörden kuruma dijital dönüşüm süreçlerinde teknolojik anlamda rehberlik etmeyi; ERP, IoT, büyük veri iş zekası bulut bilişim, yapay zeka ve ötesi yenilikçi çözümlerle sektöre yön vermeyi amaçlıyor. Ürünlerini kendi yazılım dili olan TROIA’yı kullanarak geliştiren şirket; Canias ürünleriyle tüm dünyada iş birliklerini ve iş ortaklıklarını güçlendirmeye devam ediyor.