Elginkan Topluluğu Türkiye’nin en büyük seramik fabrikalarından birini kurmaya hazırlanıyor

480

Serel Seramik A.Ş. Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası yatırımı için düğmeye bastı. Bilecik ve Manisa yatırımlarıyla birlikte yıllık 2.5 milyon adet vitrifiye ve 12 milyon m2 yer duvar karo seramiği üretim kapasitesine kavuşacak olan Serel Seramik A.Ş., toplam 285 milyon avro ciroya sahip olacak tesisler, tamamlandığında 2.900 kişilik ek istihdam sağlayacak. Bilecik Vitrifiye tesisinin temel atma töreni T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan Elginkan Topluluğu, yatırımlarına Manisa ve Bilecik’te devam ediyor. Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası yatırımı gerçekleştirecek olan Serel Seramik A.Ş., aynı zamanda Manisa’da mevcut fabrikanın yanında ek bir vitrifiye tesisi de kuruyor. Bilecik’teki ilk etap vitrifiye fabrikasının temelini T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla atan Serel Seramik A.Ş., toplam 320 milyon avro yatırım bedeliyle kuracağı Bilecik ve Manisa’daki yeni fabrikalarıyla yıllık 2.5 milyon adet vitrifiye ve 12 milyon m2 yer duvar karo seramiği üretim kapasitesine kavuşmuş olacak. Bilecik ve Manisa’da toplamda 260.000 m2 kapalı alanda 2.900 ek istihdam sağlayacak olan Serel Seramik A.Ş., her iki ilin yatırımlar toplamından yıllık 285 milyon avro ciro elde edecek.

“Kurucumuzun vasiyetini gerçekleştiriyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Sayın Gaye Akçen, Türk sanayiine hizmet veren ve birçok iş dalında ilk üretimi yapmanın gururunu taşıyan Elginkan Topluluğu’nun biri Almanya’da olmak üzere 22 şirketi ve 3.220 çalışanı bulunduğunu açıkladı. Armatür, seramik ve ısı sektörüne yönelik ürünlerini 91 ülkeye ihraç ederek, kendi alanlarında dünyanın önde gelen markalarıyla rekabet ettiklerini vurgulayan Gaye Akçen, “Merhum Kurucumuz Ekrem Elginkan’ın ‘Allah’tan bütün dileğim, kurduğum bütün müesseselerin devamlılığının sağlanması, memlekete faydalı birer kuruluş olarak insanlara iş imkânı yaratması, devlete vergi vermesi ve bizden sonra gelecek olanlara örnek olmasıdır’ vasiyeti ile kurucularımıza layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bilecik Söğüt’te 290 milyon avroya vitrifiye ve yer duvar karo seramik fabrikası kuruluyor

Serel Seramik A.Ş.’nin Bilecik ve Manisa’da gerçekleştirilecek yatırımlarına da değinen Gaye Akçen, “Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası kuruyoruz. Toplam 110.000 m2 kapalı alanda iki etap şeklinde yapılacak vitrifiye fabrikamızın ilk etabının temelini bugün atıyoruz ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vitrifiye fabrikamızın ilk etabı 120 milyon avroya mal olacak ve 800 kişilik yeni istihdam sağlayacak. Yılda 1 milyon adetlik vitrifiye üretim kapasitesine sahip olacak ilk etap yatırımımız ile yılda 55 milyon avro ciro elde etmeyi hedefliyoruz. İkinci etap vitrifiye fabrikamızı ise 60 milyon avro yatırım bedeli ile kuracağız ve burada da yine 800 kişiye istihdam sağlayacağız. Yıllık 1 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olacak ikinci etap fabrikamızda da yıllık 55 milyon avro ciro bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Manisa’daki ek yatırımın bedeli 30 milyon avro

Bilecik’teki Vitrifiye fabrika yatırımının devamında Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası yatırımına başlayacaklarını bildiren Gaye Akçen, “120.000 m2 kapalı alana sahip olacak bu fabrikamız ise 1.000 kişiye istihdam sağlayacak. 110 milyon avro yatırım bedeli bulunan yeni fabrikamızın yıllık 12 milyon m2 yer duvar karo seramiği kapasitesi olacak ve yıllık 150 milyon avro ciro elde edilecek” dedi. Serel Seramik A.Ş.’nin Manisa’da mevcut vitrifiye fabrikasına yönelik ek yatırımın da devam ettiğini kaydeden Gaye Akçen, 30.000 m2 kapalı alanda kurulacak olan ve 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan bu yatırımın 300 kişiye istihdam sağlayacağına işaret etti. Gaye Akçen, 30 milyon avro yatırım bedeliyle kurulacak olan Manisa ek tesis yatırımı ile yıllık 500.000 adetlik vitrifiye üretim kapasitesine ulaşacaklarını ve yılda 25 milyon avro ciro sağlayacaklarını ifade etti.

Serel Seramik A.Ş., toplam 320 milyon avro yatırım bedeliyle kurulacak olan Bilecik ve Manisa’daki yeni fabrikalarıyla yıllık 2.5 milyon adet vitrifiye ve 12 milyon m2 yer duvar karo seramiği üretim kapasitesine kavuşmuş olacak. 260.000 m2 kapalı alanda 2.900 ek istihdam sağlayacak olan Serel Seramik A.Ş., yıllık 285 milyon avro ciro elde edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz