AÇEV’den çocukların geleceğine ışık tutacak sanat projesi:“Bir Kare Bin Çocuk”

2050

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), her çocuğun hayata eşit fırsatla başlayabilmesi için yürüttüğü projelere bir yenisini ekledi. “Bir Kare Bin Çocuk” projesiyle AÇEV’in hayaline ortak olan sanatçı Mehveş Demiren, el emeğini toplumsal faydaya dönüştürecek 2000 parçalık bir seramik koleksiyonu üretti. Farklı motiflerin ifade bulduğu seramiklerin satışından elde edilecek gelirle çocukların gelişimine ve eğitimine katkıda bulunulması hedefleniyor. 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için projeler geliştirmeye devam ediyor. “Bir Kare Bin Çocuk” adlı bağış projesinde seramik sanatçısı Mehveş Demiren ile iş birliği yapan vakıf, projenin tanıtımı için 6 Temmuz’da Şerefiye Sarnıcı’nda bir etkinlik düzenledi. AÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ayşecan Özyeğin Oktay ve Genel Müdür Senem Başyurt’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, sanatçı Mehveş Demiren’in proje için tasarladığı seramik koleksiyonu ilk kez sergilendi. 

“Bir Kare Bin Çocuk” projesi, 10×10 cm boyutunda toplam 2000 adet seramik karesinden oluşuyor ve koleksiyonda 26 özgün geometrik motif, farklı renklerde çoğaltmalarla yer alıyor. Satın alınan 500 TL değerindeki her bir kare, çocukların gelişimlerini desteklemek üzere bağışa dönüşüyor. Yapılan her bağış birkarebincocuk.com web sitesinden takip edilebiliyor. Ekranı kaplayan seramik eserler yerini birer birer, geleceğe umutla bakan çocukları temsil eden bir fotoğrafa bırakıyor.

“Bireyin gelişimi ilk 6 yılda şekilleniyor”

Etkinlikte yaptığı konuşmada erken çocukluğun önemine dikkat çeken AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, tıpkı kilin yaşken emekle yoğrulup seramiğe dönüşmesi gibi, bireyin geleceğinin de yaşamın ilk yıllarında şekillendiğine değinerek, Araştırmalar bu dönemde kazanılan temel bilgilerin, alışkanlıkların ve kişilik özelliklerinin hayatın geri kalanını şekillendirdiğini ve bu dönemde açılan farkın ileride kapatılmasının zor olduğunu gösteriyor. Bu nedenle AÇEV olarak çocuğun gelişiminin çok hızlı olduğu ilk 6 yılı çalışmalarımızın odağına alıyor, anne ve babaları ebeveynlik rollerinde desteklemek için çeşitli projeler ve uygulamalar geliştiriyoruz.” dedi. 

Şimdi Bir Kare Bin Çocuk projesiyle amaçlarına bir adım daha yaklaştıklarını söyleyen Başyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli sanatçımız Mehveş Demiren, AÇEV’in her çocuğun hayata eşit fırsatla başlaması hayaline ortak olarak, 2000 karelik bu eşsiz koleksiyonu yarattı. Çocukların daha sağlıklı, mutlu ve başarılı bireylere dönüşmesine sağladığı değerli katkı için kendisine ve projeye katkıda bulunan tüm eğitim gönüllülerine içten teşekkürlerimizi sunuyorum.” 

Bir çocuğun hayatını değiştirmek bir kareyle başlıyor

El emeğinin toplumsal faydaya dönüşmesi yolunda iki yıllık zorlu bir yolculuğun ardından, 26 farklı geometrik motifin ifade bulduğu 2000 karelik bir seramik koleksiyonuna hayat veren Mehveş Demiren, ‘Bir Kare Bin Çocuk’ projesini AÇEV ile hayata geçirmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Tamamlamamın iki yıl aldığı bu projeye kusursuz olmayan seramikleri de özellikle dahil ettim. Çünkü kimse hata yapmaktan muaf değil, ancak birbirimizi dinleyerek ve yardımlaşarak hatalarımızı azaltabiliriz. Eğitim gibi hata yapma lüksümüzün olmadığı bir alanda ise bu konuda uzman bir sivil toplum kuruluşuyla bir araya gelmek, fikir alışverişi yapmak büyük önem taşıyor. AÇEV 25 yıldır yakından takip ettiğim, çok anlamlı işlere imza atan bir vakıf. ‘Bir Kare Bin Çocuk’ projesiyle, çok önemsediğim bir konuya, çocukların eğitimine, değer verdiğim bir sivil toplum kuruluşuyla birlikte katkıda bulunacağım için gururluyum.” 

Mehveş Demiren’in tamamını elde ürettiği bu seramik koleksiyonundan alınan her kare, daha fazla çocuğun hayata eşit fırsatla başlamasına katkıda bulunacak. Projenin parçası olmak isteyenler birkarebincocuk.com sitesinden bağış yapabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz