Fransa, kıyı gözetim sisteminin bakımı için bir kez daha Airbus’a güveniyor

2692

Fransız yetkililer, daha güvenli okyanuslar için Fransız Deniz Kuvvetleri ile Airbus arasındaki 20 yılı aşkın süredir başarılı işbirliği üzerine inşa edilen Fransız Kıyı Gözetim Sistemi Spationav’ın bakım sözleşmesini yeniledi.

Airbus, 2002 yılından bu yana program yönetimi için DGA (Fransız Genel Silahlanma Müdürlüğü) ve sürdürebilirlik için SSF (Service de Soutien de la Flotte) gözetiminde bilgi toplama, doğrudan deniz gözetimi ve denizde müdahale konularında Fransız otoritelerine destek vermek için SPATIONAV sistemini geliştirmekte, konuşlandırmakta ve bakımını üstlenmektedir. Sistem, deniz sınırlarının korunması, arama kurtarma misyonları, deniz seyrüsefer güvenliği, yasadışı faaliyetlerin tespiti ve çevre koruma ile ilgili operasyonları hazırlamak ve yürütmek için deniz ortamının taktiksel bir görüntüsünü sunar.

750 adet operatör tarafından 6000 kilometreden fazla kıyının gerçek zamanlı olarak 7/24 izlenmesini sağlayan Spationav, Fransa’nın deniz gözetim operasyonlarının temel taşıdır. Bu, Fransız Donanması ve devlet deniz operasyonlarında yer alan ana ulusal idarelere, Fransa anakarası ve Guyana bölgesi Fransız Batı Hint Adaları için denizcilik yaklaşımlarını kapsayan gerçek zamanlı bir gözetim sistemi sunar. Bu sayede, Fransız Donanması, Sahil Güvenlikleri ve Gümrükler için çok ajanslı operasyon ve komuta bilgi sistemi oluşturur. 

Spationav’ın sunduğu kıyı tanımlı denizcilik görüntüsü, Fransız kıyılarına yayılmış geniş sensör ağı (105 site, 88 radar, 77 AIS istasyonları ve donanımlı 8 adet Falcon) sayesinde 10.000’in üzerinde gerçek zamanlı parçayı bir araya getirir. Buna ek olarak sistem, siber güvenli bir ağ geçidi üzerinden 50.000’den fazla Avrupalı ve uluslararası parçayı da entegre eder. Ortak bilgi, tüm SPATIONAV topluluğu ile paylaşılır ve böylece deniz misyonları optimize edilir.

Spationav, STYRIS kıyı gözetim sistemine (CSS) dayanmaktadır. Bu çözüm, çekirdek CSS işlevlerini, gerçek zamanlı kıyı tanımlı deniz görüntüsü, ilgili alanların 7/24 izlenmesi, gelişmiş izleme ve veri füzyonu gibi bazı temel özelliklerle ilişkilendirir; bunların arasında gelişmiş etkinlik yönetimi ve karar vermeyi desteklemek için gelişmiş simülasyon yetenekleri yer alır. Özellikle, çözüm, karar verme ve paydaş koordinasyonunu hızlandırmak, operatör odağını korumak ve iş yükünü azaltmak için sezgisel komuta ve kontrol araçları sağlayarak operatör kararını desteklemektedir.

Spationav Program Sorumlusu Komutan Laurent Frayssignes, “Ulusal Metropol bölgesi boyunca gerçek zamanlı olarak denizcilik faaliyetlerini bir araya getiren bir vizyon sunmak teknolojik bir cesarettir. Airbus ile yıllar içinde kurduğumuz bu güçlü ilişkiye değer veriyoruz ve deniz gözetimi alanındaki lider konumumuzu korumada teknolojik gelişmeleri sürekli olarak entegre eden Airbus ekibine güveniyoruz. Geliştirilmiş ve yeni kazandırılmış yetenekler, deniz sınırlarımızı korumak ve kıyı gözetim görevlerini yerine getirmek için yeni ve daha büyük zorluklarla başa çıkabilme kabiliyeti kazandıracaktır” dedi.Airbus Defence and Space Connected Intelligence Başkanı Evert Dudok, “Güvenlik söz konusu olduğunda karasuları, potansiyel tehditlerin yoğunluğu nedeniyle kritik alanlardır. Bu gibi durumlarda, kıyı sınırlarını başarılı bir şekilde korumak için iyi şekillendirilmiş deniz bilinci ve hızlı karar verme gereklidir ve bu da, Airbus’ın denizcilik otoritelerini tam olarak nasıl desteklediğini ifade eder. Airbus, doğru kararı almak ve doğru zamanda hareket etmek için tehdidi tahmin etmeye, bağlantı kurmaya ve yaymaya, durumu analiz etmeye ve anlamaya yardımcı olur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz