Kültür Sanat Türkiye Satranç Federasyonu'ndan "Evde Satranç Var" Kampanyası

Türkiye Satranç Federasyonu’ndan “Evde Satranç Var” Kampanyası

- Advertisment -

Türkiye Satranç Federasyonu(TSF), sosyal izolasyon sürecinin virüs tehdidinin yayılmamasında önemli olduğu vurgusunun uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulandığı bu günlerde herkesi satrancın heyecan ve mücadele dolu dünyasına davet ediyor. TSF, satranç severleri evlerinde satranç oynamaya, bilmeyenleri öğrenmeye ve de bu güzel görüntüleri de TSF ve sosyal medya hesaplarından paylaşmaya çağırıyor.

TSF, bu süreçte dijital dünyada satranç aktivitelerini daha fazla göreceğinizi de belirterek, “Dijital ortamlarda satranç çalışma programları ve online turnuva yapma hazırlıklarını da son hızla sürdürdüğünü” duyurdu.

“HAYDİ TÜRKİYE, EVDE KAL, SATRANÇLA KAL”

“Haydi Türkiye, evde kal, satrançla kal diyerek yola çıkan TSF’nin Başkanı Gülkız Tulay’ın da mesajını şu şekilde yayınladı:

“Sevgili satranç ailemiz, zor zamanlar güçlü birliktelikler gerektirir. Birlikte mücadele etmeyi, direncimizi güçlü kılmayı gerektirir.

Bilirsiniz, satrançta her zaman açılış safhası oyunun önemli bir bölümüdür ama mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi gerekir.Yoksa kazanamazsınız. Zor ve tedbiri elden bırakmamamız gereken bu günler de mücadelenin hem kendimiz hem de sevdiklerimiz hem de tüm toplumumuz için sonuna kadar sürdürülmesi gerekiyor. ‘Önce sağlık, önce insan’ dediğimiz günlerden geçiyoruz. Bu günler tarihe ‘koronolu günler’ diye geçecek gibi gözüküyor.

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda da belirttiği gibi Nisan ayının sonuna kadar Türkiye genelinde tüm faaliyetler, toplantılar ve etkinlikler iptal edildi.

TEDBİRLERE UYMA ZAMANI

Zaman, bu tehdide karşı bilim dünyasının ve devlet yetkililerimizin önerilerine uyma zamanı.Zaman, dış dünya ile temasımızı asgariye indirme, sevdiklerimiz başta olmak üzere toplumumuzun tamamı için önerilen tüm tedbirleri uygulama zamanı.

Sakince direnme, mücadele etme zamanı bu zaman.Hiçbir virüsün bizim mücadele gücümüzden, beraberliğimizden, alacağımız tedbirlerden daha büyük olamayacağına inanıyoruz.

DİJİTAL DÜNYADA SATRANÇ VAR

Değerli sporcularımızın, satrançla yeni tanışan çocuklarımızın ve gençlerimizin bu süreci iyi şekilde değerlendirmesi bizler için çok önemli. Yakın zaman içerisinde dijital dünyada da satranç sporumuzun varlığını daha da fazla artıracağız. Online turnuvalar ve çalışma programları ile dijital ortam üzerinden bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu süreç için tüm ekibimiz büyük bir gayretle hazırlıkları sürdürüyor. Satranç için çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle satranç sporu ile yeni tanışan sporcularımız web sayfamızda “kaynaklar” kısmında bulunan eğitim videolarımız ve ‘Eğitim Kurulu’ bölümünde bulunan slaytlarımız ile satranç sporuna başlangıç yapabilirler.

SATRANÇLA MÜCADELE EDELİM

İstiyoruz ki; satranç sporu bugünlerde içinde barındırdığı mücadele ruhu ile yolumuzu aydınlatsın, birliğimizi beraberliğimizi artırsın. Hamlelerimiz, stratejilerimiz geleceğe ışık olsun istiyoruz. Sevdiklerimizle tatlı rekabet içinde daha keyifle birlikte olmaya, ruhlarımıza iyi gelen güzellikleri keşfetmeye araç olsun istiyoruz.

HER EVDE SATRANÇ RUHU

Bu süreçte Türkiye Satranç Federasyonu olarak başlattığımız ‘Evde Satranç Var’ projesi ile ‘Evde Kal, Satrançla Kal’ diye sesleniyor ve bu kampanyamıza hep birlikte güç verelim istiyoruz. Evde dijital platformlarda ders çalışırken, satranç oynarken ya da eğitim videolarımızı takip ederken çektiğiniz video ya da fotoğrafları lütfen bizlerle paylaşın. Ayrıca onları sosyal medya hesaplarınızdan da paylaşın.Bu süreci bedenen ayrı ama kalplerimiz bir olarak geçirelim. Sağlıklı günlerde buluşmak üzere diyor herkesi Türkiye Satranç Federasyonu olarak başlattığımız ‘Evde Satranç Var’ projesine katılmaya davet ediyoruz.

İYİ Kİ VARSINIZ

Bildiğiniz gibi biz ‘Sokakta Satranç Var’ kampanyamız ile ülkenin dört köşesinde her koşulda satranç oynamanın güzelliğini 7’den 70’e herkese yaşatmış, tüm dünyanın dikkatini çekmiş bir aileyiz. Ortaya çıkan görüntüler herkesin içini ısıtmış, yüzünü gülümsetmişti. Şimdi aynı güzellikleri evimizden yansıtmaya hazırlanıyoruz.

Bu vesileyle, sevgili dostlar, satranç ailemiz adına büyük özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımızı sunmak isterim. İyi ki varlar! İyi ki varsınız değerli satrançseverler! Unutmayın biz birlikte her şeyin üstesinden geliriz. Yolumuz açık ve sağlıklı olsun.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi Denizcilik Tarihi Müzesi TEAL, Girne Limanı’nda yerini aldı!

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmek üzere, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan...

Shiseido 150. Yılını Venedik’te 150 özel davetlinin katılımıyla kutladı. 

Türkiye’den Rachel Araz’ın davetli olarak katıldığı dünyaca ünlü kozmetik markası Shiseido’nun 150. Yıl Dönümü kutlaması; EMEA bölgesinden...

Usta sanatçı Ursula Solterman Katipoğlu umudu, yaşama bağlanmayı, geri dönüşü simgeleştirdiği yapıtları “Maviden Kırmızı Dalgaya” adlı resim sergisiyle 1 Ekim’den itibaren Galeri Diani’de!.. Yıllardır çok önemli sergilere...

Ursula Solterman Katipoğlu’nun  “Maviden Kırmızı Dalgaya”adlı sergisi 1 Ekim - 22 Ekim 2022 tarihleri arasında  Galeri Diani’degerçekleşiyor. Bu sergide sanatçı...

Elginkan Topluluğu Türkiye’nin en büyük seramik fabrikalarından birini kurmaya hazırlanıyor

Serel Seramik A.Ş. Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası...

Can Gox:

“İzmir Fuarı’nda olmak dizlerimi titretti” 91. İzmir Enternasyonal Fuarı Rock&Rap...

“CNR Ev Tekstili Fuarı ticari diplomasinin güzel bir örneğidir”

Antalya’da açılan CNR Ev Tekstili Fuarı, daha ilk gününden yerli ve yabancı alıcılar tarafından büyük ilgi gördü....

Öğrenci ve mezun yetkinliklerini geliştirmeye yönelik fark yaratan projelere, British Council’dan 100 bin Sterlinlik hibe desteği 

British Council, geçen sene ilk defa hayata geçirdiği Connect4Innovation hibe destek programıyla, bu sene de Türkiye ve...

Piyasalar FED Tutanakları Öncesinde Temkinli

 Sanayi üretimi başta olmak üzere Çin’de açıklanan makroekonomik göstergelerin zayıf bir tablo ortaya koyması ve Çin Merkez...
- Advertisement -

Diğer Haberler
Önerilen Haberler