Pelin Karahan ve oğlu ETİ Çocuk Tiyatrosu’nda Heidi’yi izledi..

708

Tam 19 yıldır Türkiye’nin 81 ilini karış karış dolaşarak çocuklarımızı ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu yıl perdelerini yeni oyunu ‘Heidi’ ile açıyor. Oyuncu Pelin Karahan ve oğlu Ali Demir’in de izlediği oyun, çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. 

2001 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyada 2 milyonu aşkın çocuğa tiyatro sevgisini aşılayan, kültürel gelişimlerine katkıda bulunan ve hayal dünyalarını zenginleştiren ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında çocukları mutlu edecek.

Alp Dağları’nın eteklerinde bir kulübede dedesi ile yaşayan Heidi’nin arkadaşlık ve doğa sevgisi ile dolu sıcak hikayesini çocuklarla buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu yıl 45 il ve ilçede gösteri yapmayı hedefliyor. 16-17 ve 23-24 Kasım tarihlerinde Terakki Vakfı Kültür Merkezi’nde 2’şer seans şeklinde sergilenecek olan ‘Heidi’ oyununa giriş ücretsiz olacak. ETİ Çocuk Tiyatrosu, İstanbul’daki oyunlarının ardından Türkiye turnesine devam edecek.

Yeni oyunu oğluyla birlikte izleyen Pelin Karahan, konuyla ilgili olarak “Çocukların dünyalarını zenginleştirmek ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak hem anne hem de oyuncu olarak benim de çok önem verdiğim bir konu. ETİ Çocuk Tiyatrosu bu sene başlattığı Heidi oyunuyla yüzlerce çocuğun hayatına dokunmaya ve onları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Tatlı gülüşlü, yardımsever minik kızı kim unutabildi ki? Masumiyetin, saflığın simgesiydi bizim için Heidi, hâlâ da öyle. Çocuklarımızın kültürel gelişimine katkıları için ETİ’ye bir kez daha teşekkür ederim. Heidi ile çocuklar yaşamın güzelliklerini, hayvan, doğa ve insan sevgisini öğrenecek dedi.

Oyun Hakkında

Oyun, teyzesi tarafından büyütülen Heidi’nin, büyükbabasına bırakılmasıyla başlar. Alp Dağları’nın yamacında bir kulübede tek başına yaşayan huysuz bir ihtiyar olan Alp Dede tüm isteksizliğine rağmen Heidi’yi kabullenir. Heidi, bir yandan yeni yaşantısına alışmaya çalışır, bir yandan da kısa sürede arkadaşı olan keçi çobanı Peter ile doğayı, kırların ve dağların güzelliklerini keşfeder. Peter’in, gözleri çok az gören büyükannesi ile tanışır. 

Zaman geçtikçe Alp Dede de Heidi’yi çok sever. Günlerden bir gün teyze çıkagelir ve Heidi’yi şehre götürür. Teyze, Heidi’yi şehirde büyük bir malikanede yaşayan ve uzun zamandır tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan Clara’ya arkadaşlık etmesi için, sert ve otoriter mürebbiyesine teslim eder. Büyükbabasını özleyen Heidi, mutsuz da olsa Clara ile iyi arkadaş olur. Günler geçtikçe şehirden iyice sıkılan Heidi, malikaneden ayrılır ve Alp Dede’nin yanına gider. Tekrar birbirlerine kavuşan Alp Dede ve Heidi keyif içinde yaşarken Clara ile mürebbiyesi yanlarına gelir. 

Mürebbiye, Heidi gittikten sonra çok üzülen ve daha da kötüleşen Clara’yı biraz olsun mutlu edebilmek için getirmiştir. Artık Clara, Peter ve Heidi birlikte vakit geçirmektedir. Bir gün Peter’in tekerlekli sandalyeyi saklaması sonrasında Clara, büyük bir güçlükle, ama bir o kadar da azimle yürümeye başlar. Oyun, böylece mutlu bir şekilde biter.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz