Ekonomi “Global standartlarda yatırım şirketi olma yolundayız”

“Global standartlarda yatırım şirketi olma yolundayız”

- Advertisment -

Doğan Holding, Dünya Yatırımcı Haftası’nda düzenlediği buluşmada 45 kurumsal yatırımcı ve analisti ağırladı. Doğan Holding şirketlerinin CEO ve CFO’ları şirketlerinin potansiyelini ve yatırım değerini anlattı, yatırımcılardan gelen soruları yanıtladı. Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, “Bir yatırım holdingi olmanın hakkını veriyor, katma değerli işlere yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu yıl 60. yılını kutlayan Doğan Holding, Dünya Yatırımcı Haftası’nda grup şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile finans piyasalarının önde gelen yatırım şirketinin yönetici ve analistlerini buluşturdu. Doğan Holding’de gerçekleştirilen buluşmada, Holding’in CEO’su Çağlar Göğüş ve gruba bağlı şirketlerin yöneticileri yatırımcılara yönelik sunumlar gerçekleştirdi.

“Portföyümüzdeki varlıkları en doğru şekilde yönetiyor, hissedarlarımıza değer veriyoruz”

Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’ye yatırım yaparak değer katmaya devam edeceklerinin altını çizen Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş şunları söyledi:

“Ekonomide zorlu süreçlerin yaşandığı bir dönemde, işlerimizin bütçelere paralel gidiyor olması bizler için mutluluk verici. Bir yatırım holdingi olmanın hakkını veriyor, grup şirketlerimize destek oluyoruz. Kısacası, global standartlarda bir yatırım şirketi olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Hissedarlarımıza değer yaratmak en büyük önceliğimiz.”

Doğan Holding’in 2019 yılı ilk yarı finansal performansıyla ilgili bilgi veren Göğüş, 2019 yılının ilk 6 ayında 2018’in aynı dönemine göre konsolide satış gelirlerinde yüzde 20 artış sağlayarak 6 milyar 229 milyon TL’lik gelir elde ettiklerini, konsolide esas faaliyet kârının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarak 666 milyon TL olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Elimizdeki varlıkları en iyi şekilde yönetmeye azami gayret gösteriyoruz. Belirlediğimiz yatırım stratejisi doğrultusunda yeni işlere bakıyoruz Rekabetçi bir yapımız var ve iyi bir yatırımcıyız.

Hisse geri alım programını rasyonel bir şekilde yönetiyoruz. Bizim yabancı payımız bu yıl yüzde 29’dan yüzde 48’e çıktı. İşlem hacimlerimiz yükseldi, hissede derinlik arttı. Yabancı kurumsal yatırımcının ilgisini hissediyoruz. Pozitif bir hareket var. Bu gelişim iyi ama biz daha yüksekleri hedefliyoruz. Bu yıl hem kar payı dağıttık, hem de yatırımcıya sermaye kazancı sağlıyoruz.”

Grup şirketlerinde tahvil ve bono ihracına sıcak baktıklarını belirten Doğan Holding CFO’su Bora Yalınay ise TL borçlanıp TL ödediklerini, dolayısıyla düşen kredi faizlerinin ve son bir yılda yaşanan kur dalgalanmalarının Doğan Holding’i olumsuz etkilemediğini aktardı. Toplantıda konuşan Doğan Holding Başkan Yardımcısı Dr. Murat Doğu ise Doğan Holding’te uzun bir aradan sonra bu yıl yüzde 10 kar dağıtımı yapıldığı, hisse geri alım programı başlatıldığı ve finansal raporlama yapısında, finansal rapor okuyucusunun Doğan Gurubu Şirketleri’ni daha iyi analiz etmesini sağlayacak düzenlemeler yapıldığı bilgisini paylaştı. Murat Doğu, Doğan Holding’in bir yatırım bankası kuruluşu için BDDK’ya resmi başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, bu yatırımın gerçekleşmesi halinde grup olarak finans piyasalarındaki ağırlıklarının da artacağını kaydetti. 

Toplantıda enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm, ticaret ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Doğan Holding’e bağlı tüm şirketlerin yöneticileri, şirketlerinin iş ve gelir modellerini, performanslarını ve başarı hikâyelerini paylaştı. 

A1 Capital, Ahlat Yatırım, Akyatırım, Alan Yatırım, Ata Yatırım, Azimut Portföy, BGC Partners, Citibank, Deniz Yatırım, Garanti Yatırım, Garanti Portföy, Gedik Yatırım, Global Yatırım, ICBC, İntegral Yatırım, İş Portföy, İş Yatırım, Marmara Capital, Oyak Yatırım, QNB Finans Portföy & Yatırım, Strateji Portföy, Taaleri, Tacirler Yatırım, TEB Portföy & Yatırım, ÜnlüCo, Yapı Kredi Yatırım şirketlerinin 50’ye yakın temsilcilerinin ağırlandığı toplantıda, Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hürriyet Emlak, Kanal D Romanya, DMC, NetD, Doruk Faktoring, Doruk Finansman, D Gayrimenkul, Aytemiz, Ditaş, Doğan Enerji, Suzuki ve Holding’in üst düzey yöneticileri, sektör değerlendirmeleri, şirketlerinin faaliyetleri, mevcut finansal durumları, gelecek dönem planları gibi detayları paylaştı.

Doğan Holding, 60 yıllık deneyimi ve başarılı birleşme ve satın alma işlemleri; planlanan yeni yatırımları ile güçlü gelir, nakit ve FAVÖK artışı; BIST-30 şirketi olarak net defter değerine göre cazip hisse fiyatı; güçlü finansal yapısı ve kredibilitesi; sürdürülebilir büyümesi;istikrarlı kâr dağıtım politikası ve hisse geri alım programı ile yatırımcılar açısından dikkate değer şirketlerden biri olmaya devam ediyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi Denizcilik Tarihi Müzesi TEAL, Girne Limanı’nda yerini aldı!

Kıbrıs’ın ilk yüzen gemi müzesi TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmek üzere, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan...

Shiseido 150. Yılını Venedik’te 150 özel davetlinin katılımıyla kutladı. 

Türkiye’den Rachel Araz’ın davetli olarak katıldığı dünyaca ünlü kozmetik markası Shiseido’nun 150. Yıl Dönümü kutlaması; EMEA bölgesinden...

Usta sanatçı Ursula Solterman Katipoğlu umudu, yaşama bağlanmayı, geri dönüşü simgeleştirdiği yapıtları “Maviden Kırmızı Dalgaya” adlı resim sergisiyle 1 Ekim’den itibaren Galeri Diani’de!.. Yıllardır çok önemli sergilere...

Ursula Solterman Katipoğlu’nun  “Maviden Kırmızı Dalgaya”adlı sergisi 1 Ekim - 22 Ekim 2022 tarihleri arasında  Galeri Diani’degerçekleşiyor. Bu sergide sanatçı...

Elginkan Topluluğu Türkiye’nin en büyük seramik fabrikalarından birini kurmaya hazırlanıyor

Serel Seramik A.Ş. Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası...

Can Gox:

“İzmir Fuarı’nda olmak dizlerimi titretti” 91. İzmir Enternasyonal Fuarı Rock&Rap...

“CNR Ev Tekstili Fuarı ticari diplomasinin güzel bir örneğidir”

Antalya’da açılan CNR Ev Tekstili Fuarı, daha ilk gününden yerli ve yabancı alıcılar tarafından büyük ilgi gördü....

Öğrenci ve mezun yetkinliklerini geliştirmeye yönelik fark yaratan projelere, British Council’dan 100 bin Sterlinlik hibe desteği 

British Council, geçen sene ilk defa hayata geçirdiği Connect4Innovation hibe destek programıyla, bu sene de Türkiye ve...

Piyasalar FED Tutanakları Öncesinde Temkinli

 Sanayi üretimi başta olmak üzere Çin’de açıklanan makroekonomik göstergelerin zayıf bir tablo ortaya koyması ve Çin Merkez...
- Advertisement -

Diğer Haberler
Önerilen Haberler